welkom@pro2040.be - 0493 18 94 38
Like us on

05/01/2019 – ATV: “Politieke doorstart in Polder om cordon-coalitie te vermijden?”

Hoewel de verkiezingsuitslag in de Polder duidelijk is, waarbij de twee grootste partijen een 2/3de meerderheid hebben, liepen de onderhandelingen jammer genoeg stroef.

Nochtans heeft PRO2040 voor de Kerstvakantie opnieuw enkele momenten voorgesteld om samen te zitten met N-VA, waarna we geen reactie meer mochten ontvangen.
Vlak voor Nieuwjaar vernamen wij in de pers dat N-VA kiest voor een minderheidsbestuur met 2 partijen N-VA/CD&V, dat gedepanneerd moet worden door de lijstduwer van Vlaams Belang.

In een ultieme poging om de Polder te behoeden van zo’n riskante minderheidsconstructie, blijft PRO2040 aan N-VA aanbieden om nog steeds voor een brede, stabiele Poldercoalitie te gaan.

Als we zien hoe de onderhandelingen de laatste maanden gelopen zijn, weten we niet of dat hun intentie is. Maar de keuze is nu aan N-VA.
De Polder verdient beter dan dit bar-slecht stuk politiek theater.

We wensen, ondanks de terechte (!) commotie in de (nationale) pers de voorbije dagen, waarbij onze dorpen in een negatief daglicht komen te staan, onze reactie tot dit te beperken. Omdat wij – net als de voorbije drie maanden – de onderhandelingen alle kansen willen geven.

Bekijk de ATV-reportage hier: https://atv.be/nieuws/video-politieke-doorstart-in-polder-om-cordon-coalitie-te-vermijden-71388
Lees het uitgebreide relaas van de feiten hier: “Polder ontwaakt in 2019 met een zwar(t)e kater.”

 

17/12/2018 – persbericht ‘ bestuurbaarheid polderdorpen’

Lees hier ons persbericht: PRO2040 bezorgd over bestuurbaarheid van de Polderdorpen.

 

7/10/2018 – Gazet van Antwerpen

Hard gewerkt voor én samen mét onze Jeugd, dat deed onze Nathalie Aertssen, Districtsschepen voor Jeugd👏🏻:
– talrijke nieuwe en vernieuwde speeltuintjes, in overleg met kindjes van de lagere scholen🧒🏼👧🏽
– Jeugdhuis: samen met Jeugdraad, Jeugddienst en Stad {merci!} doorbraak geforceerd en schup in de grond 🤟🏻💃🏼🕺🏻🎉

🔜 Up next, volgens PRO2040:
– extra speelterrein in Zandvliet
– inzetten op degelijk onderhoud van de bestaande speelterreinen en vandalisme bestrijden 👮🏻‍♀️
– een echte permanente ‘Sportarena’ aan het basketbalveldje aan de Gillis Damaesstraat ⛹️‍♀️⚽️🥅🏒
– veilige klimmuur aan de Sporthal 🧗‍♂️
– extra budget jeugdinfrastructuur inzetten op nieuwe lokalen Scouts de Reigers🏕 en vernieuwen van lokalen Seascouts Kludde In Zandvliet⛵️
– een democratisch en veilige oudejaarsfuif voor onze jeugd blijft ondersteuning krijgen 🥤🍾
– tiener-event à la Fort Fiësta🤟🏻
– opvang (los van de A-kaart) in grote én kleine vakanties 👨‍🎤🧚‍♂️

“De voorbije jaren werd er bewust ingezet op de vernieuwing van de bestaande speeltuinen : Hagelberg, Vossenstaartstraat, en binnenkort het speelpleintje in de Kommershoek en dus de Zandvlietse Dorpstraat. De mensen zijn ook heel blij met de realisatie van de nieuwe speeltuin aan Vrijetijdscentrum De Schelde”, zegt een trotse en steeds hard werkende Jeugdschepen Nathalie Aertssen.

Bron: GvA – 03/10/2018

 

30/09/2018 – ATV

Enkel PRO2040 tegen komst van Gesloten Instelling voor Criminele Illegalen.
Samen met ons is heel de Polder verbouwereerd hoe de Stad en N-VA solo-slim hebben gespeeld in dit dossier. Zo’n Gesloten Instelling kan misschien wel nodig zijn, maar dan niet op die plaats en zeker niet op deze manier en zonder compensaties. Het mag dan beslist beleid lijken, voor PRO2040 moeten alternatieve locaties gezocht worden, of moeten er échte compensaties komen.
PRO2040 vindt het onbegrijpelijk dat alle andere politieke partijen zo gelaten reageren en dit over zich heen laten walsen.
Op die locatie kunnen zaken gebeuren waar de Polder wél echt iets aan zou hebben.
Onze vier grootste bezorgdheden:

  1. Communicatie: of beter, non-communicatie.
  2. Locatie: ver weg van een luchthaven, vlakbij onze Nederlandse buren. Deze locatie gaat in tegen Bestuursakkoord, tegen de Structuurschets, en net daar was o.a. een nieuw containerpark gepland. Het hypothekeert ook een ideale mogelijke overstapplaats voor openbaar vervoer.
  3. Veiligheid: we begrijpen dat dit goed beveiligd zal zijn, en dat procentueel het aantal ontsnappingen minimaal zal lijken. Echter, twee weken geleden ontsnapten er nog twee mensen uit Merksplas welke niet werden teruggevonden. Ook in de week van de aankondiging dat deze gevangenis naar Zandvliet zou komen, zijn er uit andere centra meerdere mensen ontsnapt. PRO2040 begrijpt heel hard dat mensen zich daar vragen bij stellen. Het gaat hier niet om gewone mensen zonder papieren, maar wel om criminele illegalen. Dat, gecombineerd met een minder toegankelijke dienstverlening bij de politie, wekt terecht wrevel op in de Polder.
  4. Géén compensaties voor de Polder voorzien: normaal krijgt een gemeente een dikke zak centen als er een gevangenis wordt gebouwd. De huidige voorziene ‘compensaties’ zijn beperkt.
    1. Oprit naar Antwerpen en een bushalte: een mislukte grap, want er rijden daar geen bussen
    2. 150-tal jobs: dit gaat via selectiekantoor van Federale Overheid (Selor), en zal dus niet allemaal voor mensen uit de Polder zijn
    3. en dan probeerde men de mensen wijs te maken dat Slagerij Lode of Wannes, of Traiteur Pierre van Ostaede daar hun boterham kunnen verdienen door de catering uit te baten. Iedereen weet dat zoiets via grote raamcontracten naar de Sodexo’s in deze wereld gaat, en jammer genoeg niet naar onze lokale middenstand. Dat is de mensen – opnieuw – blaasjes wijsmaken.

“De Gesloten Instelling voor Criminele Illegalen is een zeer jammerlijk dossier, waarbij de lasten op de Polder worden afgeschoven, zonder lusten. Dit is samen met het geplande wachtdok in Berendrecht een toonvoorbeeld van hoe dit Stadsbestuur over de Polder heen walst”, zegt Zander Vliegen.
(Bekijk hier de reportage of klik hier voor het volledige debat.)

Update: klik hier voor een chronologisch overzicht van de feiten.

 

24/09/2018 – ATV

PRO2040 lanceert vijf PolderPrincipes en maakt volgorde van de lijst bekend
Meer info: https://atv.be/nieuws/pro2040-lanceert-vijf-polderprincipes

 

 

 

 

15/09/2018 – Het Laatste Nieuws

17/08/2018 – Weekblad De Polder


11/08/2018 – Gazet van Antwerpen


11/08/2018 – De Standaard